نكاتي براي نگهداري برنج خام و پخته در يخچال يا فريزر

به خبرنامه تخصصي پزشكي و سلامت خوش آمديد

نكاتي براي نگهداري برنج خام و پخته در يخچال يا فريزر

۱۲ بازديد

تاريخ انتشار: 24 آبان 1400 ذخيره سازي برنج خام يا پخته مشكلي است كه تقريباً همه به دليل افزايش قيمت برنج با آن مواجه هستند. مردم در ابتداي فصل برنج خام را با قيمت بهتري مي خرند يا مردم برنج را يك بار مي پزند و چندين بار از آن استفاده مي كنند، بنابراين در …

منبع :
نكاتي براي نگهداري برنج خام و پخته در يخچال يا فريزر

نكاتي براي نگهداري برنج خام و پخته در يخچال يا فريزر https://ijmarket.com/blog/نكاتي-براي-نگهداري-برنج-خام-و-پخته-در-ي-2/ Tue, 16 Nov 2021 04:38:45 0000 سلامتي و پزشكي https://ijmarket.com/blog/نكاتي-براي-نگهداري-برنج-خام-و-پخته-در-ي-2/

تاريخ انتشار: 24 آبان 1400 ذخيره سازي برنج خام يا پخته مشكلي است كه تقريباً همه به دليل افزايش قيمت برنج با آن مواجه هستند. مردم در ابتداي فصل برنج خام را با قيمت بهتري مي خرند يا مردم برنج را يك بار مي پزند و چندين بار از آن استفاده مي كنند، بنابراين در …

منبع :
نكاتي براي نگهداري برنج خام و پخته در يخچال يا فريزر

تاريخ انتشار: 24 آبان 1400

توصيه هايي در مورد نگهداري برنج پخته شده در يخچال يا فريزرتوصيه هايي در مورد نگهداري برنج پخته شده در يخچال يا فريزر

ذخيره سازي برنج خام يا پخته مشكلي است كه تقريباً همه به دليل افزايش قيمت برنج با آن مواجه هستند. مردم در ابتداي فصل برنج خام را با قيمت بهتري مي خرند يا مردم برنج را يك بار مي پزند و چندين بار از آن استفاده مي كنند، بنابراين در اينجا چند راه براي نگهداري بهتر و طولاني تر برنج آورده شده است.

اگر مي خواهيد برنج خام و نپخته را عاري از حشرات نگه داريد، بهتر است برنج را در ظرف دربسته قرار دهيد اما ظرف بايد كاملا خشك و در محيطي غير مرطوب باشد.

سبدها و ظروف دربسته از هوا، مانند مكان‌هاي نگهداري يا فنجان‌ها را كه برنج خام در آن نگهداري مي‌شود، در مكاني خنك، خشك و داراي تهويه مناسب قرار دهيد. در واقع مكان خوبي براي دور شدن از گرما يا نور است. اطمينان حاصل كنيد كه اتاق به خوبي تهويه مي شود يا حداقل داراي يك فن است تا به درستي حركت كند. هواي راكد يا راكد مي تواند رطوبت اتاق را افزايش دهد و باعث خراب شدن سريع برنج شود.

اگر در يك منطقه گرم و مرطوب زندگي مي كنيد، حتما از يك رطوبت گير استفاده كنيد، به خصوص اگر برنج را در گاراژ يا انباري خارج از خانه خود نگهداري مي كنيد. گلدان ها يا كيسه هاي برنج را به جاي روي زمين در قفسه قرار دهيد، زيرا بهترين مكان براي نگهداري برنج هر جايي از زمين است كه دسترسي حشرات به آن سخت باشد. قرار دادن اجسام در حالت عمودي نه تنها باعث صرفه جويي در فضا مي شود، بلكه ورود حشرات را نيز سخت تر مي كند. بهتر است برنج را در كشو قرار ندهيد، زيرا هواي داخل كشو مقدار كمي رطوبت را در خود نگه مي‌دارد كه باعث مي‌شود برنج به سرعت فاسد شود.

به طور كلي برنج پخته يا خام را نبايد در جاي گرم يا مرطوب قرار داد. كاهش اكسيژن اطراف برنج تاثير بسزايي در ماندگاري برنج دارد. برنج سفيد خام، اگر به درستي نگهداري شود، براي چندين ماه سالم مي ماند، در حالي كه برنج قرمز به دليل مقادير بالاي روغن هاي طبيعي، براي مدت طولاني سالم نيست.

برنج خام را در يخچال نگهداري كنيد

برنج خام را در يخچال نگهداري كنيد

3 روش براي نگهداري برنج خام

برنج خام را مانند زيپ در يك كيسه پلاستيكي قرار دهيد و قبل از بستن كامل آن را تا جايي كه مي توانيد برداريد. به اين ترتيب مي توانيد برنج را به مدت 2 سال در انبار يا تا 10 سال در يخچال سالم نگه داريد. يخچال هاي با اين روش بيش از 10 سال عمر مي كنند. اگرچه برنج در اين روش عمر طولاني دارد، اما بهتر است برنج را زودتر از الان بخوريد. اين روش نگهداري براي برنج قهوه اي نيز مفيد است، اما نگهداري تنها به مدت 6 ماه و 1 سال در يخچال يا فريزر تميز و سالم مي ماند. اگر از كيسه پلاستيكي براي نگهداري استفاده مي كنيد، قبل از قرار دادن برنج مطمئن شويد كه كيسه كاملا خشك شده است، زيرا هر گونه رطوبت مي تواند باعث ايجاد كپك روي دانه شود.

برنج نپخته براي دسترسي آسان در شيشه هاي پلاستيكي در بسته ريخته مي شود. يك ظرف پلاستيكي محكم با درب مناسب انتخاب كنيد تا مطمئن شويد كه برنج تا حد ممكن در معرض هوا قرار دارد. اطمينان حاصل كنيد كه كوزه ها از قبل شسته شده و خشك شده اند و هيچ سوراخ يا شكافي براي ورود حشرات وجود ندارد. اگر برنج را مرتب مي پزيد، اين گزينه خوبي است زيرا مي توانيد مقدار برنج مورد نياز خود را برداريد و به راحتي در ظرف را ببنديد. مدت مصرف برنج قرمز 6 ماه و برنج سفيد 10 سال مي باشد. با اين حال، هميشه بايد قبل از پختن، علائم پوسيدگي (تغيير رنگ، بو، سرخرطومي) را بررسي كنيد.

روش ديگر نگهداري برنج استفاده از سبدهاي خالي است. كيسه هاي خالي برنج خام را حدود 30 سال در يخچال نگه مي دارند، اما اين روش خوبي براي نگهداري برنج قهوه اي نيست، زيرا روغن هاي طبيعي موجود در برنج قهوه اي به آن آسيب مي زند. درب يخچال شما گرم ترين مكان است و تغييرات دمايي بيشتري را تجربه مي كند، پس برنج را در آن نريزيد.

برنج پخته شده چند ساعت در يخچال مي ماند؟

برنج ممكن است حاوي هاگ هاي باسيلوس سرئوس باشد كه در دماي جوش لازم براي پخت برنج زنده مي مانند. اگر برنج پس از پختن خيلي سرد باشد يا براي مدت طولاني در دماي اتاق بماند، باكتري ها مي توانند از هاگ ها رشد كنند و سمومي ترشح كنند كه مي تواند باعث مسموميت غذايي شود. اين سموم با حرارت از بين نمي روند. بنابراين، نكته اصلي اين است كه برنج باقي مانده را در سريع ترين زمان ممكن در يخچال فريز كنيد. بهترين راه براي خنك شدن سريع برنج اين است كه برنج را در يك لايه نازك در بشقاب پهن كنيد تا سريع خنك شود. سپس وقتي خنك شد در ظرفي ريخته و در يخچال قرار مي دهيم.

مدت زمان نگهداري برنج پخته شده در يخچال

  • برنج پخته شده را در يخچال نگهداري كنيد. اگر قصد داريد يك يا دو روز باقي مانده برنج بخوريد، آن را در يخچال بگذاريد. مدت زمان نگهداري برنج پخته شده در يخچال يك يا دو روز بيشتر نيست البته اگر موارد زير را در نظر بگيريد در غير اين صورت مي توانيد برنج پخته شده را در مدت زمان كمتري در يخچال نگهداري كنيد. يخچال سريع خنك شود و بيش از دو ساعت در دماي اتاق بماند. از آنجايي كه برنج پخته شده بسيار مرطوب است، اگر بيش از دو ساعت در دماي اتاق بماند، مي تواند محل نگهداري باكتري ها باشد.
  • براي قرار دادن برنج در يخچال، برنج را در ظرف در بسته قرار دهيد. ظروف مقوايي مي توانند زيبا باشند، اما همچنين اجازه هوا را مي دهند و بقيه برنج را سفت مي كنند. برنج پخته و سرد شده را در ظرف در بسته يا كيسه پلاستيكي با دامن بريزيد و در يخچال قرار دهيد.
  • برنج را با كمي آب تكرار كنيد. وقتي برنج دوباره داغ شد، يك قاشق چايخوري آب اضافه كنيد تا دانه هاي چسبناك و خشك آن پاك شود. در مايكروويو روي حرارت متوسط ​​قرار دهيد و هر 30 ثانيه يكبار بريزيد تا برنج داغ شود. يا برنج را در قابلمه اي روي شعله بزرگ روي اجاق گاز گرم كنيد. مرتب هم بزنيد تا دانه ها حركت كنند، اما مراقب باشيد كه نشكند.برنج را در يخچال نگهداري كنيدبرنج را در يخچال نگهداري كنيد
  • نحوه گرم كردن مجدد

    برنج را در قابلمه اي با آب بريزيد و گلوله ها را جدا كنيد. در صورت نياز كمي روغن يا يك قاشق چايخوري كره اضافه كنيد. روي حرارت ملايم قرار دهيد و هر از گاهي هم بزنيد.

    برنج را در ظرفي بدون آتش بريزيد و خمير را بشكنيد و كمي آب با كمي روغن يا يك قاشق غذاخوري كره اضافه كنيد. با فويل بپوشانيد و با دماي 150 درجه سانتيگراد به مدت 15 تا 20 دقيقه بپزيد تا كاملا نرم شوند.

    برنج را در يك ظرف مايكروويو قرار دهيد، كمي آب بپاشيد و كمي روغن يا كره اضافه كنيد. روي آن را بپوشانيد و 1 تا 2 دقيقه بجوشانيد. با چنگال مخلوط كنيد سپس ۱ تا ۲ دقيقه ديگر در مايكروويو قرار دهيد تا داغ شود.

    برنج را در يخچال نگهداري كنيد

    مدت زمان نگهداري برنج در يخچال 3 ماه مي باشد. در واقع برنج پخته شده را مي توان تا سه ماه نگهداري كرد. به ياد داشته باشيد كه غلات سرد را مي توان مستقيماً به غذاهاي گرم مانند سوپ، خورش يا سوپ اضافه كرد. اما اگر قصد داريد برنج را به تنهايي بخوريد، دستورالعمل هاي بالا را براي گرم كردن برنج دنبال كنيد.

    پرسش و پاسخ

  • چه مدت مي توان برنج خام را در خانه نگهداري كرد؟ اگر برنج خام به درستي نگهداري شود، مي توان تا 30 سال آن را نگهداري كرد، اما اين كار توصيه نمي شود.
  • آيا برنج پخته شده را مي توان سرد كرد؟ بله، با كاشت برنج پخته مي توانيد تا 3 ماه برنج را سالم نگه داريد.
  • آيا مي توان از برنج سرد استفاده كرد؟ بله، براي استفاده در غذاهايي مانند آش يا سوپ، اما فقط براي برنج بايد صبر كنيد تا در جاي خنك بيرون بيايد.
  • منابع

    https://www.wikihow.com/Store-Large-Amounts-of-Rice

    https://www.deliciousmagazine.co.uk/how-to-store-cooked-rice-safely/

    https://www.southernliving.com/food/grains/rice/how-to-store-leftover-rice

    مسووليت كليه محتواي سايت بر عهده منابع اصلي بوده و بانك مشاغل اينفوجاب هيچ مسووليتي در قبال محتوا ندارد.

    منبع :
    نكاتي براي نگهداري برنج خام و پخته در يخچال يا فريزر

    منبع :https://ijmarket.com
    تا كنون نظري ثبت نشده است
    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.